Heb jij van je voorraden een kater over gehouden?

Kom in actie!


Bouw uw eigen robuuste logistieke keten voor de distributie van wijnen en gedistilleerde dranken 

Supply Chain Planning-oplossingen, 
gemaakt voor NU

Of het nu een pandemie is, een orkaan of een buitenaardse invasie, er is een ding waar we het allemaal over eens kunnen zijn, de lente van 2020 heeft ons allemaal lam geslagen!

Maar als distributeur van wijn en gedistilleerde dranken ben jij waarschijnlijk in een aparte situatie terechtgekomen. Het alcoholgebruik overdag en de verkoop in het algemeen schoten omhoog, terwijl sterk toenemende bevoorradingsuitdagingen chaos veroorzaakten in de vraagvoorspelling. Dit was een nogal ontnuchterende constatering, en de gebeurtenissen in de logistieke ketens in 2020 hebben ons daardoor een belangrijke en blijvende les geleerd:

De flexibiliteit van je bedrijf MOET technologisch gezien in zowel 2021 als daarna de topprioriteit zijn voor distributeurs van wijn en gedistilleerde dranken.

Meer informatiebronnen van Blue Ridge

Datasheet Prognoses maken voor distributeurs van wijn en gedistilleerde dranken

Begrijp de voordelen die unieke precisie aan uw prognose- en
aanvulprocessen toevoegt.

Klantvideo van Martignetti Companies

Bekijk hier een korte video om te zien hoe de SCP-oplossingen van Blue Ridge distributeurs van wijn en gedistilleerde dranken kunnen helpen meer grip te krijgen op de nabije toekomst.

Videogalerij over de expertise op het gebied van wijn en gedistilleerde dranken

Verhoog marges & winsten

Het rendement is indrukwekkend.

Verhoog de omzet & productbeschikbaarheid/-aanbod

Makkelijk inpasbaar

Understand product relationships like groups, lines, selling channels and families. Optimize profits through bundles, part substitutes and good-better-best scenario planning. 
Segment prices and easily modify over 
time to improve results.

Snel resultaat

Onze distributieklanten in wijn- en gedistilleerde dranken

SCP + PRIJSOPTIMALISATIE-OPLOSSINGEN=
De perfecte mix

Vermeng de demandsensing-mogelijkheden voor wijn en gedistilleerde dranken op slimme wijze met op machinelearning gebaseerde prijsoptimalisatietools. Optimaliseer de prijzen van breder wordende assortimenten, op meer locaties en via meer kanalen. Weet uit welke hoek de bedreigingen van je concurrenten komen. Simuleer de uitkomsten van prijswijzigingen proactief. Pas de prijzen continu aan om de vraag strategisch vorm te geven en nieuwe inkomsten en winstmarges te genereren.

Ik wil Prijsoptimalisatie bekijken

Groeitrends en benchmarks voor wijn en gedistilleerde dranken

  • De financiële prestaties van de wijn & gedistilleerde dranken-branche gingen van een maandelijks gemiddelde van 84,0 in februari naar 85,1% in maart 2020

  • Ter vergelijking, in diezelfde periode daalde dat percentage van 83,4% naar 81,8% in onze totale klantenkring in Noord-Amerika, Europa en Azië-Stille Oceaan

  • Wijn & gedistilleerde dranken is de enige verticale branche met een algehele toename, in tegenstelling tot duurzame goederen (daling van 1,2%), voedingsmiddelen en dranken (daling van 2,0%), overige (daling van 2,5%), en de grootste dalers zijn speciaalzaken, met een daling van 3,6%

Blue Ridge werkt samen met enkele van de grootste distributeurs op het gebied van wijn en gedistilleerde dranken aan het bouwen van robuuste logistieke ketens met behulp van Supply Chain Planning-oplossingen. Dat is ónze specialiteit.

Wij zagen de volgende tendenzen in jouw branche, toen jullie klanten druk in de weer waren met het stabiliseren van de grillige vraag en de wisselvalligheden van het afgelopen jaar:

Laten we daarop proosten. Je kunt vanaf nu variabele doorlooptijden, politieke aankopen, seizoensinvloeden en deals proactief managen om vraagvoorspelling accurater te maken. SCP bewijst snel haar waarde door verminderde voorraadtekorten en kosten gerelateerd aan voorraadoverschotten, terwijl tegelijkertijd de servicegraad, omzet en opbrengstmarges toenemen.

Bekijk een demo

Zit je in een spagaat qua beslissingen ten aanzien van je voorraden? Wil je sneller kunnen reageren op veranderingen en kansen?

IIn deze en andere onzekere tijden stelt Blue Ridge Supply Chain Planning jou in staat om chaotische situaties effectief te stabiliseren, risico's als gevolg van seizoensinvloeden en grillen in de vraag te managen, effectief te onderhandelen met leveranciers, planning-inefficiënties weg te nemen, en nog veel meer om nieuw winstpotentieel te benutten.

Benut je winstpotentieel

24/7-ONDERSTEUNING DOOR EXPERTS VAN HET LIFELINE-TEAM

Echte mensen die proactief monitoren & continu de resultaten verfijnen

GEEN

<90 

DAGEN TOT 
GO-LIVE

98% 

RETENTIE

LET's TALK.

Schedule 15 minutes to discuss your challenges with a supply chain planning and pricing expert.

Maak hier een afspraak

Follow Us On Social

Trends in, en beproefde methoden van de logistieke keten van wijn & gedistilleerde dranken

De distributietrends in 2020 van wijn en gedistilleerde dranken waren goede praktijkvoorbeelden dat vraagvoorspelling begint bij de flexibiliteit van de logistieke keten.

Lees deze blog

MISLUKTE IMPLEMENTATIES

Blue Ridge nam de tijd om te begrijpen voor welke uitdagingen Martignetti staat om haar klanten tevreden te stellen. Bekijk hoe Martignetti de Blue Ridge-oplossingen gebruikt om te sturen op resultaatverbetering, waaronder efficiëntieverhoging, vermindering van het aantal leveringsdagen en het voorkomen van voorraadtekorten.