Gå til hovedinnhold

Lagt ut på: https://digitaledition.foodengineeringmag.com/august-2022/processing–packaging-technology/

Forbrukernes kjøpsatferd har endret seg drastisk de siste årene, og med skyhøy inflasjon og nye prisøkninger, er det sannsynlig at kjøpsprioriteringer kommer til å endre seg igjen i løpet av de neste seks til 12 månedene, sier Karen Clarke, SVP og administrerende direktør i AMER, Anaplan, en leverandør av integrerte forretningsplanleggingsverktøy.

"Vi tror at kombinasjonen mennesker og teknologi i samarbeid gir en vinnende løsninger for selskaper i matbransjen." — Jim Byrnes, administrerende direktør, Blue Ridge

Hva er noen av IBP-verktøyene du forventer å finne i et system? Jim Byrnes, administrerende direktør i Blue Ridge, lister opp noen få, som inkluderer etterspørselsprognoser, forsyningsplanlegging, lagerallokering, salgs- og driftsplanlegging, etterfylling og prissetting, forsyningskjede og innkjøp, CRM og forsikringsbaserte løsninger. Utover selve verktøyene, minimerer implementering av de riktige prosessene ikke bare risikoen, men optimaliserer også disse løsningene for å levere kundeopplevelser i verdensklasse. Når det kommer til skiftende kundebehov, er multi-echelon inventory optimization (MEIO) en god løsning, legger Byrnes til. MEIO gir bedrifter muligheten til å optimalisere lagerplassering gjennom hele forsyningskjeden for å matche forventet etterspørsel og møte varierende kundebehov.

"Ledere i leverandørkjeden kan bruke denne ende-til-ende-synligheten til å ta mer informerte, datadrevne beslutninger." — Jim Byrnes, administrerende direktør i Blue Ridge

Hos instrumenteringsfirmaet der jeg jobbet, planla anleggssjefen – basert på sine tre tiår med erfaring og bestillinger – hvilke komponenter som måtte lages for lager. Er en entall "profet" til og med levedyktig i dag? "Svaret er todelt," sier Byrnes. "Intelligente forsyningskjedeplanleggingsløsninger utnytter tusenvis av datapunkter og bruker maskinlæring og komplekse matematiske ligninger for å forutsi fremtidsrettet forbrukerbehov. Imidlertid er de bransjespesifikke 'profetene' du referer til fortsatt like avgjørende som for 20 år siden. Vi tror at mennesker og teknologi som jobber sammen gir den vinnende kombinasjonen for virksomheter som opererer i matsektoren."

Les mer her